poniedziałek, 27 stycznia 2020
Kunafa z serem ricotta
›
Kunafa to przepyszny deser wywodzący się z kuchni arabskiej. Znany jest od Maroka aż po Palestynę, a bywa, że spotkać go można nawet w takic...
3 komentarze:
niedziela, 22 grudnia 2019
Warkocz makowy
›
Za sobą mam kilka średnio udanych prób upieczenia strucli z makiem, czyli tradycyjnego, zawijanego makowca. Choć próbowałam różnych przepisó...
3 komentarze:
piątek, 20 grudnia 2019
Piernik z kawą zbożową i powidłami
›
Przepyszny piernik, który nie wymaga długiego leżakowania i można upiec go nawet na ostatnią chwilę (można też wcześniej, wszak przy przygot...
2 komentarze:
czwartek, 19 grudnia 2019
Pierogi z pieczonym karpiem
›
Pierogi z pieczonym karpiem to świetna propozycja uzupełniająca wigilijne menu. Przypadnie do gustu nawet tym, którzy za tradycyjnym, smażon...
piątek, 6 grudnia 2019
Tosty z kurczakiem, serem i surówką z brukselki
›
Gdy nadchodzą jesienno-zimowe chłody, ochota na ciepłe posiłki i przekąski gwałtownie wzrasta u większości z nas ;) Tosty nadziewane pożywny...
3 komentarze:
czwartek, 5 grudnia 2019
Makaron ze smażoną brukselką i migdałami
›
Jeśli prześladuje Was wizja rozgotowanej do szarości brukselki o gorzkawym smaku i niezbyt zachęcającym zapachu - gorąco zachęcam do przełam...
środa, 4 grudnia 2019
Pieczone bakłażany z orzechami
›
Roladki z plastrów bakłażana i masy orzechowej to sztandarowa przystawka kuchni gruzińskiej. Trudno znaleźć restaurację, która nie miałaby w...
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer