RAZOWA BANANOWA KASZA MANNA Z JEŻYNAMI
(2 porcje)
- 50g kaszy manny (u mnie razowa),
- 1 szklanka mleka,
- 1 szklanka wody,
- 1 duży, dojrzały banan,
- jeżyny
Mleko i pół szklanki wody zagotować w rondelku. Wlać mannę wymieszaną z pozostałą ½ szklanki wody. Gotować kilka minut na małym ogniu, aż kaszka zgęstnieje. W miseczce rozgnieść banana za pomocą widelca i dodać do kaszy. Dokładnie wymieszać i zdjąć z ognia. Przelać do miseczek, na wierzchu ułożyć jeżyny lub inne owoce.
Jeżyny <3
OdpowiedzUsuńsłodka rozkosz :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na kaszę mannę :) Muszę spróbować z owocami właśnie.
OdpowiedzUsuńkasza manna z bananem jest genialnym pomysłem :D
OdpowiedzUsuńJak ja lubię takie śniadanka! :)
OdpowiedzUsuń