SPAGHETTI Z PIECZARKAMI I MASCARPONE
(4 porcje)
- 400 g spaghetti,
- 2-3 łyżki masła,
- 250 g pieczarek,
- 1-2 ząbki czosnku,
- 250 g mascarpone,
- 3-4 łyżki śmietany,
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
- sól i pieprz
Pieczarki obrać i pokroić w drobne plasterki. Na patelni lub w rondlu roztopić masło. Smażyć pieczarki, aż zmiękną, a woda odparuje. W trakcie smażenia dodać czosnek. Dodać mascarpone i mieszać, aż ser się stopi i wszystko ładnie się połączy. Dodać śmietanę i posiekaną natkę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Makaron ugotować al dente. Odcedzić i jeszcze gorący wymieszać z sosem. Podawać od razu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz