sobota, 8 listopada 2014

Twarożek orzechowy z miodem

Nie ma to jak smarowidła do chleba domowej roboty. Twarożek o smaku orzechowym można kupić w sklepach, ale ten zrobiony samodzielnie nie tylko jest smaczniejszy, ale również ma lepszy skład. Doskonale smakuje z razowym chlebem, polany dodatkowym miodem... Pycha :)


 

TWAROŻEK ORZECHOWY Z MIODEM
150g twarogu,
½ szklanki orzechów włoskich,
3 łyżki jogurtu naturalnego,
1 łyżeczka miodu

Orzechy zmielić w blenderze. W misce połączyć twaróg, orzechy, jogurt i miód. Całość dokładnie wymieszać, można też zmiksować blenderem ręcznym dla uzyskania gładszej konsystencji.


Orzechowy Tydzień

3 komentarze:

  1. ale super pomysł! jakoś na dniach wypróbuję : )

    OdpowiedzUsuń
  2. Super pomysł na szybkie i pyszne śniadanie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. To musi nieźle smakować! Uwielbiam rożne twarożki, ale z orzechami jeszcze nie jadłam.

    OdpowiedzUsuń