ZAWIJASY Z SERKIEM, BAZYLIĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI
- 1 opakowanie ciasta francuskiego,
- 1 opakowanie (150g) kremowego serka kanapkowego,
- garść świeżych liści bazylii,
- 4 kawałki suszonych pomidorów w oleju,
- sól i pieprz
Ciasto francuskie rozwinąć i posmarować serkiem. Całą powierzchnię oprószyć solą i pieprzem. Pomidory pociąć na paski i rozłożyć wzdłuż dłuższej krawędzi ciasta. Na całej powierzchni rozłożyć listki bazylii. Ciasto zwinąć w rulon, zaczynając od strony z pomidorami. Następnie pokroić na plastry grubości ok. 0,5cm.
Plastry układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w niewielkich odstępach. Przy okazji poprawić ich kształt, by były w miarę okrągłe.
Piec w 220 stopniach około 10 minut, aż będą złociste.
(pomysł podpatrzony u Zeberki)

Fajny pomysł i fajnie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńŚwietny dodatek do ciasta francuskiego :)
OdpowiedzUsuńuwielbiamy takie przekąski:) pycha
OdpowiedzUsuńWyobrażam sobie ten smak, uwielbiam ciasto francuskie w połączeniu z suszonymi pomidorami!!
OdpowiedzUsuńwspaniała przekąska, wyobrażam je sobie do seansu filmowego :D
OdpowiedzUsuńalbo do szkoły na 2 śniadanie, mniam! :)
UsuńCudne są! :)
OdpowiedzUsuń