PIECZONE ZIEMNIAKI W PANIERCE
(na 4 porcje)
- 8 średnich ziemniaków,
- 8 łyżek oliwy,
- 5 łyżek bułki tartej,
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 1 łyżeczka mieszanki ziół (użyłam prowansalskich)
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu
Wszystkie przyprawy wymieszać z bułką tartą.
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na ósemki. Przełożyć do miski, skropić oliwą i dokładnie wymieszać. Kolejno wkładać je do bułki z przyprawami i obtaczać z każdej strony. Układać na blasze.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać 45 minut.

Z bułką jeszcze nie próbowałam. Lubię młode ziemniaczki w skórce obtaczać w mące z ziołami i piec. Ten sposób muszę też wypróbować
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ciepło
muszą być bardzo dobre :)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł - zapisuję do wypróbowania:)
OdpowiedzUsuńTo musi być dobre:)
OdpowiedzUsuńMmmmm pychota!
OdpowiedzUsuńwyglądają super, bez wątpienia pyszne... :)
OdpowiedzUsuńwersji w panierce jeszcze nie jadłam. Na pewno spróbuję!
OdpowiedzUsuńże też nigdy na to nie wpadłam! :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie ziemniaki , tylko ja nie daję bułki - pozdrawiam
OdpowiedzUsuńSuper ziemniaczki. Chyba już wiem co będzie dzisiaj na obiad:)
OdpowiedzUsuńWiram!
OdpowiedzUsuńWlasnuw ten przepis wyprobowalam niebo w buzi !!!!
Dzieki za przepis
Właśnie zrobiłam i są pyszne :)
OdpowiedzUsuńWypróbowałam... przepyszne :)
OdpowiedzUsuńu mnie w rodzinie robią furorę :)
Właśnie dzisiaj robiłam na obiad. Jestem zachwycona. Na pewno powtórzę i to nie jeden raz:)
OdpowiedzUsuńsą już w piekarniku
OdpowiedzUsuńziemniaki surowe czy podgotowane? :)
OdpowiedzUsuńSurowe :)
Usuńto świetne i proste!!!!!!!
OdpowiedzUsuń