Obsługiwane przez usługę Blogger.

Pasta z fasoli i pieczarek

By 09:24 , , ,

Ta prosta pasta to fajny pomysł na odskocznię od codziennych kanapek z wędliną lub serem. Choć wegetariańska, przypadnie do gustu nawet zwolennikom tradycyjnej kuchni. Świetnie smakuje na razowym pieczywie z dodatkiem plasterków ogórków konserwowych.


pasta z pieczarek i fasoli

PASTA Z FASOLI I PIECZAREK

  • 1 puszka białej fasoli,
  • 250 g pieczarek,
  • 1 cebula,
  • 3 łyżki oleju,
  • sól i pieprz,
  • szczypta suszonego tymianku


Pieczarki pokroić na plasterki. Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać pieczarki i smażyć, aż woda, którą puszczą pieczarki, odparuje. Fasolę odsączyć z zalewy i zmiksować razem z pieczarkami i cebulą - blenderem lub w malakserze.
Pastę doprawić solą, tymiankiem i sporą ilością pieprzu.

pasta z fasoli i pieczarek

Może zainteresuje Cię również

1 komentarze